Trimsalon Jack - Trimbehandelingen

Voordat we starten:

Trimsalon Jack BehandelingenAlle honden worden behandeld volgens rasstandaard. Wilt u echter wat anders, is dit mogelijk zolang het de hond en zijn vacht niet schaadt.

Bij ons is de trimbehandeling inclusief wassen en föhnen, en eventueel nagels knippen.

Elke vacht is anders, dus gebruik ik ook verschillende shampoo’s om het beste resultaat te behalen. Zo is er een shampoo voor puppy’s en honden met een gevoelige huid, een shampoo voor ruwharige honden, voor witte en zwarte honden en een universele shampoo.

Veel honden vinden het föhnen eng. Dit omdat een föhn toch best een hoop herrie maakt. Voor deze honden gebruik ik een hoody. Dit is een badstoffen doek die om de oren heen gaat, zodat het geluid wat minder wordt voor de honden. Vinden ze het dan alsnog niks, maak ik ze zo droog mogelijk met een handdoek en gaan ze in de bench waar ik vervolgens de staande föhn op plaats. Op de een of andere manier, vinden honden dit niet eng, ze komen dan juist tot rust en worden tegelijkertijd droog geföhnd.

Behandelingen

Plukken

Een hond kan geplukt worden of in een stripvacht gezet worden. Plukken is alle ruwe bovenharen eruit halen met de hand. Er blijft dan alleen nog de onderwol over.

Plukken kan alleen als de hond goed plukrijp is, anders doet het pijn. Meestal is de hond goed plukrijp na ongeveer 3 weken als hij flink in de rui gaat. Plukken wordt meestal om het halfjaar gedaan.

Strippen is de helft van de bovenharen eruit halen. De hond blijft z’n ruige uiterlijk behouden. Bij de volgende trimbehandeling wordt de andere helft geplukt. Zo behoudt de hond altijd een ruwe bovenvacht ipv alleen wol. Deze behandeling moet om de 3 maanden herhaalt worden.

Ontwollen / Anti-Verhaarbehandeling

Ontwollen doen we bij honden zoals herders, berner sennens, border collies Trimsalon Jack Ontwollenenz. Deze honden hebben een flinke laag onderwol die in de rui goed los komt. Hele plukken kan de eigenaar dan vaak bij z’n hond eruit trekken.

Vaak lukt het tegenwoordig de vacht zelf niet om alle losse haren kwijt te raken, dus daar helpen we een handje bij. We beginnen dan met de hond in bad te zetten.

We masseren de hond goed in met een shampoo zodat de hond echt door en door nat is. Tijdens het masseren en het uitspoelen komen er al veel haren uit. Als de shampoo goed uitgespoeld is, pakken we de waterblazer erbij en door de kracht van de lucht vliegen alle dode haren eruit.

Heel leuk om te doen en te zien; als u bij deze behandeling erbij wilt blijven, trek dan oude kleding aan, alles komt onder de haren te zitten! Ik adviseer om deze behandeling te laten doen op het moment dat u echt gek wordt van de haren in huis.

Ook kortharige honden zoals rottweilers, jack russels, labradors enz, kunnen flink verharen. Bij hun werkt deze behandeling ook heel goed.

Ik kan niet garanderen dat een hond helemaal niet meer zal verharen, maar het kan aanzienlijk minder worden.

Wassen & Borstelen

U kunt ook terecht om uw hond alleen te laten wassen, te borstelen of een combinatie.

Als uw hond zich heerlijk vermaakt heeft tijdens het spelen en hij stinkt een uur in de wind of zit helemaal onder de bagger, dan is een wasbeurt wel zo lekker.

Of lukt het thuis niet met borstelen, maak dan tijdig een afspraak, bij teveel klitten of zelfs vilt, kunnen we het de hond niet meer aandoen om te gaan ontklitten en dan zal hij geschoren moeten worden.

Meer informatie ?

Iedere hond, ieder ras is verschillend en daarom zal ook iedere behandeling een persoonlijk tintje krijgen. 

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op om te bespreken wat voor uw hond, de beste behandeling is.